Diyanet İşleri Başkanlığı Taşra Teşkilatında (dini yüksek ihtisas, dini ihtisas, eğitim merkezleri, Kur'an kursları ile Kur'an kursu yurt ve pansiyonları) münhal bulunan 4/B sözlemeli pozisyonlarda istihdam edilmek amacıyla personel alımı yapılacağını duyurdu.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan duyuruya göre toplam 4 Bin 538 boş pozisyon bulunuyor. Buna göre Destek Personellerinden 679 Aşçı, Bin 971 Temizlik Görelisi, 51 Şoför istihdamı sağlanacak. Ayrıca Bin 837 Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımı yapılacak.

Son başvuru tarihi 5 Mayıs mesai bitimine kadar yapılacak. Başvurular, sinav.diyanet.gov.tr adresinden gerçekleştirilecek.

BAŞVURU ŞARTLARI
Adayların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesinin (A) bendinde belirtilen genel şartları taşıması gerekiyor. 2022 yılı KPSS (B) grubundan ön lisans mezunları için KPSSP93; ortaöğretim mezunları (lise veya dengi okul) için KPSSP94 puan türünden en az 50 puan almış olmak gerekmektedir. Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak, askerlik çağına gelmiş ise askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmalı. Son başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını doldurmuş, 35 yaşını doldurmamış olması lazım. Görevini devamlı yapmaya engel sağlık sorunu bulunmamak gerekiyor.

BAŞVRURU İŞLEMLERİ

  1. Müracaatlar, başvuru şartlarını taşıyan adayların bizzat kendileri tarafından 26.04.2023-05.05.2023 (saat 16:30) tarihleri arasında 'sinav.diyanet.gov.tr' adresi üzerinden yapılacaktır.
  2. Adayların öğrenim durumları elektronik ortamda tespit edilecektir.
  3. Yükseköğrenim bilgileri elektronik ortamda bulunmayan adaylar, başvuru işlemlerinden önce mezuniyet bilgilerini ilgili kurumlar (üniversiteler) aracılığıyla elektronik ortama kaydettireceklerdir. Bu durumda olan adayların başvuruları sistem tarafından otomatik olarak onaylanacaktır.
  4. Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) mezunu olan adaylardan bu duyuruda belirtilen koruma ve güvenlik görevlisi unvanına başvuru yapmak isteyenlerin Başkanlığımızla ayrıca irtibata geçmeleri gerekmektedir.
  5. Ortaöğrenim bilgileri, ilgili kurumların elektronik ortamlarında bulunmayan adaylar ortaöğrenim bilgilerini başvuru ekranındaki alanlara kendileri manuel olarak girecekler ve öğrenimine ilişkin belgeyi başvuru ekranındaki ilgili bölüme PDF formatında yükleyeceklerdir. Bu durumda olan adayların başvuru onay işlemleri gerekli kontrollerin ardından Başkanlığımız İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığınca gerçekleştirilecektir.
  6. Şoför unvanına başvuru yapacak adaylar, istenilen sürücü belgesinin önlü/arkalı fotokopisini başvuru ekranındaki ilgili bölüme PDF formatında yükleyeceklerdir. Bu kontenjan grubuna başvuru yapan adayların başvuru onay işlemleri gerekli kontrollerin ardından Başkanlığımız İnsan Kaynakları

Genel Müdürlüğü Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığınca gerçekleştirilecektir.

  1. Başvuru işlemlerinin hatasız, eksiksiz ve duyuruda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından adayların kendileri sorumlu olacaktır.
  2. Müracaatların sona ermesinden sonra adayların başvuru bilgilerinde hangi nedenle olursa olsun kesinlikle değişiklik yapılmayacaktır.
  3. Adaylar, başvuru ekranındaki ilgili alana 1000 karakteri aşmayacak şekilde öz geçmişlerini yazacaklardır.

10.Bu duyuruda belirlenen esaslara uygun olmayan başvurular kabul edilmeyecektir.

YAZIŞMA ADRESİ

Yazışma Adresi Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığı Üniversiteler Mah. Dumlupınar Blv. No:147/A 06800 Çankaya/ANKARA

Telefon (0312) 295 70 00 Fax (0312) 285 85 72

E- posta [email protected] Haber: M. Furkan Adıgüzel