Erzincan'da Ramazan Bayramı öncesinde yakınlarının kabirlerini ziyaret eden vatandaşlar, dualar etti, mezarları temizledi. Yakın zamanda aile bireylerini kaybedenler ise kabri başında gözyaşlarını tutamadı.

IMG_0096

Ramazan Bayramı'na bir gün kala Erzincan'da her yıl olduğu gibi bu yıl da yüzlerce kişi mezarlı ve şehitliklerde yakınlarının kabirlerini ziyaret etti.

Erzincan'da bulunan Terzibaba Mezarlığı'nda yoğunluk sabah saatlerinde başladı. Erken saatlerden itibaren mezarlığa gelmeye başlayan vatandaşlar, yakınlarının kabirleri başında Kur'an-ı Kerim okuyup, dua etti. Mezarları temizleyen aileler, yeni çiçekler de ekti.

Acıların tekrar tazeleyen vatandaşlar, aile bireylerini, terzibaba türbesini ve alimlerin olduğu kabirleri de ziyaret etmeyi ihmal etmedi.

WhatsApp Görsel 2023-04-20 saat 15-14-54 KARAKELLE: GERÇEK MEKANIMIZA GELDİK
AK Parti 26. Dönem Milletvekili Sebahattin Karakelle, Terzibaba Mezarlığı'nı ziyaret etti. Aile yakınlarını ve terzibaba'yı ziyaret ettiklerini söyleyen Karakelle, 'Terzibaba Mezarlığı'nda yatan herkes bizim aziz hemşerilerimiz. Benim kardeşim burada benim. Terzibaba'nın kabri burada. Bayram öncesi gerçek mekanımıza geldik. Bu vesileyle ziyarete geldik. Rabbim inşallah sabırla nefsin iftar sofralarında buluştuğu Ramazan ayını geride bıraktık. Ramazan Bayramını nasip olursa idrak edeceğiz. Allah hayırlı bayramlar etsin. Rabbim bu bayramları milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine vesile etsin. Hayırlı bayramlar diliyorum' dedi.

Kabir ziyaretlerine gelen vatandaşlar duygularını şöyle ifade etti; 'Aile büyüklerimizi ziyarete geldik. Terzibaba'yı ziyaret ettik. Daha ziyaret edeceğimiz akrabalarımız var onları ziyaret edeceğiz. Burada bulunan büyük alimlerimizi ziyarete geldik. Akraba, eş dostlarımızı ziyaret ediyoruz. Ramazanın vermiş olduğu büyük bir heyecanla yapıyoruz. Her yıl düzenli olarak geliyoruz. Arefe gününde burada oluyoruz. Tüm İslam aleminin bayramını kutluyoruz' şeklinde konuştu. Haber: M. Furkan Adıgüzel