CHP Parti Meclisi, saat 09.30'da toplandı. Yaklaşık bir saat süren toplantının ardından aday listeleri belirlendi ve PM'nin onayına sunuldu. Milletvekili geçici aday listeleri saat 15.00 itibarıyla Yüksek Seçim Kuruluna sunuldu.

CHP'de 17 MYK üyesinden 6 isim listede yer almadı. Bu isimler; Lale Karabıyık, Onursal Adıgüzel, Ahmet Akın Bülent Kuşoğlu, Muharrem Erkek, Selin Sayek Böke oldu.

İYİ Parti ile yapılan fermuar sistemi kapsamında 16 ilde ortak aday çıkartılıyor. Bu 16 ilin 9'unda CHP listelerinden girilecek, diğer 7 ilde ise İYİ Parti listelerinden seçime girilecek.

CHP'nin İYİ Parti listesinden girdiği iller Gümüşhane, Bitlis, Aksaray, Yozgat, Bayburt, Muş, Çankırı olurken; İYİ Parti'nin CHP listelerinden girdiği iller ise Adıyaman, Çorum, Hakkari Erzincan, Rize, Van Batman, Bartın, Düzce oldu.

SARIGÜL, MEMLEKETİNDE İLK SIRADA
Cumhuriyet Halk Partisi, Erzincan aday listesini de açıkladı. Açıklanan listede sürpriz bir isim yer alıyor. Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP'de 1. Sıra milletvekili adayı olarak listede ki yerini aldı. 2. Sırada ise İYİ Partili Dr. Ufuk Aktaş yer aldı.