Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın CHP listelerinden Erzincan'dan aday gösterilen Mustafa Sarıgül ve Ufuk Aktaş, Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

'BAŞKANLIK SİSTEMİ ÜLKEMİZE UYMAMIŞTIR'
Ziyarette konuşan Mustafa Sarıgül, Başkanlık sisteminin Türkiye'ye uyum sağlamadığını söyledi. Sarıgül, 'Türkiye çok önemli bir seçime gidiyor. Bu süre içerisinde ben ve arkadaşlarım görev sorumluluğumuz içerisinde Erzincan'ımızı iyi bir noktaya taşımaktır. CHP Erzincan Milletvekili Adayı aynı zamanda ittifakın adayı olarak da karşınızdayım. Geçmişte yaptığımız hizmetler bize yeni sorumluluklar yükledi. CHP Erzincan Milletvekili adaylığını bir görev sorumluluğu içerisinde görüyorum. Memleketime karşı bir görev. Türkiye'nin, tarafsız Cumhurbaşkanı, güçlü meclis, bağımsız yargıya dayanan demokratik parlamenter geçmesini şart olarak görüyoruz. Başkanlık sistemi ülkemize tam uyum sağlayan bir sistem olsaydı bunları söylemezdim. Başkanlık sistemi Türkiye'nin şartlarına ve koşullarına uymamıştır. Biz bir sistemi konuşuyoruz. Şahısları ve kişileri konuşmuyoruz. Başkanlık sistemi Türkiye'nin koşullarına oturmamıştır. Demokratik parlamenter sisteme geçiş yapacak en uygun aday Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur' dedi.

'BÜYÜKLERİMİN EVLADI OLACAĞIM'
Ben Erzincan'a milletvekili olmaya gelmedim. Bunu her fırsatta söylüyorum. Milletvekilliği bana güç vermez. Ben gücümü önce Allah'ımdan sonra Erzincanlı hemşerilerimden alırım. Erzincan basınımızın önünde söz veriyorum. Erzincan'da büyüklerimin evladı olacağım, gençlerin de her zaman abisi olacağım. Hiçbir parti farkı gözetmem söz konusu değil. Bana gelen bir hemşerime hangi partiye oy verdin diye sormam. Sen hangi ırktansın, hangi kültürdesin diye sormam. Tek soracağım soru, hemşerim sana nasıl yardımcı olabilirim? Yıllarca bunu yaptım yine bunu yapmaya devam edeceğim' şeklinde konuştu.

'HAYIRLI İŞLERİ HER ZAMAN ANLATIRIZ'
Bir basın mensubunun reklamlarında kullandığı 'Erzincan Hakkını Alacak' sloganını sormasına karşılık cevap veren Sarıgül, 'O slogan partinin genel sloganlarından bir tanesi. Erzincan'da bugüne kadar yapılan hayırlı işler var. O hayırlı işleri her zaman anlatırız. Erzincan'da daha neler yapılması gerektiğini önümüzde ki günlerde bir basın toplantısıyla detaylı bir şekilde açıklayacağım. Hiçbir zaman yapılanlara negatif konuşamayız. Erzincan'ımıza geçmişte de gerek Yıldırı Akbulut Başbakanımız döneminde gerekse Binali Yıldırım Başbakanımız döneminde yapılan güzellikler vardır. Bizim görevimiz onları daha da geliştirip, daha da toparlayabilmek. Ama en önemli şey şudur, yolunu yaparsın, suyunu yaparsın, okulunu yaparsın ama gönlünü yapmazsan hiçbir işe yaramaz. Benim görevim inşallah gönülleri yapmak' ifadelerine yer verdi.

'TERÖRLE HER SİYASİ PARTİ ARASINA DUVAR ÖRMELİ'
HDP ile olan ilişkileri anlatan Sarıgül, 'Mustafa Sarıgül ve arkadaşları, biz toprağımıza bağlı, vatanımıza bağlı ulusal birliğimizden asla taviz vermeyiz. Atalarımız kanıyla ödenen bayrağımızın gasp edilmesine asla müsaade etmem. Şunu bilesiniz ki Türkiye'de barışı getirecek kardeşlerinizden biriyim. Kürt ve Türk yurttaşlarım kardeştir. Kalleş olan Amerikadır, İsraildir. Korkmadan, cesurca ve onurlu bir şekilde söylüyorum. Bayrağımı ve toprağımı sahiplenirim. Terörle her siyasi partinin arasına duvar örmesi lazım. Türkiye partisi olması için de bayrağımızdan ayrılmayan bir yapısı olması lazım. Ben vatandaşlarımın bütün görüşlerini destekliyor ve katılıyorum' dedi. Haber: M. Furkan Adıgüzel