Kahramanmaraş merkezli Pazarcık ve Elbistan'da meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından devlet ve millet tüm imkanlarıyla seferber oldu. Devletin bütün kadroları deprem bölgesine gönderilirken Erzincan Valisi Mehmet Makas ise Hatay'da Beslenmeden Sorumlu Koordinasyon Valisi olarak görevlendirilmişti.

ERZİNCAN VALİSİ ÖZVERİYLE HİZMET ETTİ
Bölgedeki koordinasyonun daha kolay sağlanması için görevlendirilen 29 ilin valisinden biri olan Vali Makas, sahip olduğu tecrübe ve bilgi birikimiyle depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürdü.

Depremzedelerin gıda ihtiyaçlarını karşılamak için yoğun çaba sarf eden Vali Makas, depremin ilk günlerinden bu yana bölgedeki aşevlerini, konteynır ve çadır kentleri ziyaret etti.

Depremzedelerin yaralarına derman olmaya çalışan Vali Makas, Hatay'daki görevi boyunca yaptığı çalışmalarla da takdir topladı.

'GÖNLÜMÜZÜ BIRAKIP VEDA EDİYORUZ'
Yaptığı açıklamalarda her zaman önceliklerinin depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu vurgulayan Vali Makas, "Acizane hizmet ettik, edeple geldik. Büyüklerimize dua ettim, arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Gönlümüzü bırakıp Beyazıdı Bestami Hz.lerini ziyaretle veda ediyoruz. Lütfedene hamdolsun" şeklinde bir veda mesajı yayımladı.

VALİ MAKAS ERZİNCAN'A DÖNDÜ
Vatandaşların her türlü ihtiyaçlarında yanlarında olmak için Hatay'da görevlendirilen Vali Mehmet Makas, orada ki görevini tamamlayarak Erzincan'a döndü.

Haber: Seher Özbilir