2024 Nisan ayı evde bakım maaşı ne zaman yatacak? Ne kadar yatacak?

2024 Nisan ayının gelişiyle beraber evde bakım maaşı ödeme tarihleri gündeme gelmeye başladı. Ödemesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan evde bakım aylığı, illere göre farklı tarihlerde yatmaktadır. Evde bakım maaşı, e-Devlet üzerinden şifre ve T.C kimlik numaraları ile sorgulanıyor. Evde bakım maaşı, her ay hak sahiplerine ödenmeye devam ediyor. Evde bakım maaşı, her ayın 15'i ile 31'i arasında yatmaktadır. Memur maaşına gelen zam oranında artış gösteren evde bakım maaşı, 2024 Ocak ayı itibarıyla 5 bin 98 TL’den 7 bin 608 TL'ye çıkarıldı.

EVDE BAKIM MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

2024 Nisan ayı evde bakım maaşı ödemelerinin, 15 Nisan Pazartesi tarihi itibarıyla hesaplara yatacak olması bekleniyor. Yapılacak olan ödemeler, illere göre farklı tarihlerde yapıldığından dolayı farklılık gösterdiği için ödemeler, illere kıyasla birkaç gün sürebiliyor.

EVDE BAKIM AYLIĞI NE KADAR?

Evde bakım aylığı, 2024 Ocak ayı itibarıyla 5 bin 98 TL’den 7 bin 608 TL'ye çıkarıldı.

 EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER SORGULAMA

Evde bakım maaşı, e-Devlet üzerinden "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından şifre ve T.C kimlik numaralarının girilmesi ile sorgulanabiliyor.

Evde bakım parası, ayrıca SMS ile de öğrenilebilmektedir.  SMS üzerinden öğrenebilmek için BAKIYE yazarak, 4747’e SMS atarak sorgulama yapılabilir.

 EVDE BAKIM MAAŞI KİMLERE VERİLİR?

Evde bakım maaşı, ağır engelli raporuna sahip olan, hastalığı sebebiyle tuvalet, giyinme, beslenme, temizlik ve merdiven inip çıkma gibi gereksinimlerini tek başına yapabilme ve karşılama imkânı olmayan vatandaşlara veriliyor.

Erzincan’da pazar fiyatları çok ucuz! Sebze ve meyve fiyatları diplerde Erzincan’da pazar fiyatları çok ucuz! Sebze ve meyve fiyatları diplerde

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı başvurusu, engelli kişinin ikametgâh adresinin bulunduğu yerde olan Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa ‘İlçe Müdürlüklerine’ başvuru talebinde bulunularak alınır. Evde bakım maaşını alabilmek için gelir şartlarının uygun olması, bakıma muhtaçlık şartı ve ağır engelli olduğunu gösteren sağlık kurulu raporu gibi bilgiler incelenmektedir.