Dünyanın en saygın haber ve politika dergilerinden biri olan Time dergisi 'Sanatçılar', 'İkonlar', 'Titanlar', 'Liderler', 'Öncüler' ve 'Yenilikçiler' başlıkları altında 2024 yılının en etkili 100 ismini seçti. 

2024 yılının en etkili isimleri şöyle...

LİDERLER

Liderler listesinde ise Rus muhalif lider Aleksey Navalni'nin eşi Yulia Navalnaya, Polonya Başbakanı Donald Tusk, Brezilya Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı Marina Silva, Rena Lee, Narges Mohammadi, William Lai, Greg Abbott, William Burns, E. Jean Carroll, Rena Lee, Javier Milei, Ferdinand “Bongbong” Marcos, Mohammed bin Abdulrahman Al Thani, Elise Stefanik, Diana Salazar Méndez, Jack Smith, Rachel Goldberg-Polin, Ajay Banga, Gavin Newsom, William Ruto, Giorgia Meloni, Li Qiang, Jigar Shah, Lauren Blauvelt ve Andriy Yermak gibi isimler bulunuyor.

YENİLİKÇİLER

Yenilikçiler listesinde Nvidia CEO'su Jensen Huang, oyuncu Maya Rudolph, tasarımcı Tory Burch ve Loewe markasının kreatif direktörü Jonathan Anderson, Shawn Fain, Siya Kolisi, Akiko Iwasaki, Ynon Kreiz, Tory Burch, Rachel Hardeman, Katsuhiko Hayashi, Dominique Crenn, Dave Ricks, Connie Walker, Julie Sweet, Marina Tabassum yer aldı.

SANATÇILAR

Dua Lipa, Dev Patel, Jeffrey Wright, 21 Savage, Alia Bhatt, Joenny Holzer, Colman Domingo, Da'vine Joy Randolph, Lauren Groff, Fantasia Barrino, Leslie Odom Jr., LaToya Ruby Frazier, Alex Edelman, James McBride, Brooks Headley.

İKONLAR

Kylie Minogue, Sofia Coppola, Hayao Miyazaki, Elliot Page, müzisyen Burna Boy, Taraji P. Henson, Thelma Golden, Sakshi Malik, Mark Cuban, Suzanne Simard, Julienne Lusenge, Rosanna Flamer-Caldera, Motaz Azaiza, Frank Mugisha, Jenni Hermoso, Parkinson teşhisi hakkında yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme gelen Michael J. Fox gibi isimler de yer aldı.

TİTANLAR

Kelly Ripa, müzisyen Jack Antonoff, Formula 1 pilotu Max Verstappen, Patrick Mahomes, Satya Nadella, A'ja Wilson, Kelly Ripa, Thasunda Brown Duckett, Donna Langley, Beth Ford, Wang Chuanfu, Kelley Robinson, Chizuko Ueno, Jesper Brodin, Larry Ellison, Joanne Crevoiserat gibi isimler yer aldı.

ÖNCÜLER

En etkili 100 insan listesinde öncüler başlığında ise "Barbie" filmiyle Oscar'a aday gösterilen America Ferrera, Gana asıllı mimar Lesley Lokko, Kanadalı bilim insanı Yoshua Bengio, Ophelia Dahl, Kennedy Odede, Asma Khan, Kelly Sawyer Patricof ve Norah Weinstein, Priyamvada Natarajan, Sam Tsemberis, Sharon Lavigne, Stuart Orkin, Joel Habener, Svetlana Mojsov ile Dan Drucker  yer aldı.

Cuma Hutbesi yayınlandı! Dua ibadeti nedir? Cuma Hutbesi yayınlandı! Dua ibadeti nedir?