Gül Celal Toraman mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından 35 çeşit 110 bin fide yetiştirip halkın satışına sundu.

Tarım lisesi tarafından satışa sunulan 110 bin fidenin yetiştirilmesinde bölüm öğrencilerin uğraşları sonucunda medya geldi. Öğrenciler derslerde almış oldukları teorik bilgileri seralarda uygulayarak 110 bin fideyi yetiştirdiler.

Fidelerin yetiştirilme aşamasında yer alan tohumlanması, sulaması, gübrelemesi, ilaçlaması ve böceklerle mücadelesinde her aşamasından öğrencilerin eli oldu.

Aynı zamanda tarım lisesi olarak fidelerin dışında yetiştirilen 2 bin civcivde vatandaşa arz edildi.

Gül Celal Toraman mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mutafa Karadaş, 35 çeşit fidenin satışına başladığını ifade etti. Karadaş: “Okulumuzda tarım bölümü öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz fide yetiştirdi. Yaklaşık 110 bin fidemiz var. 35 çeşit fidemiz var. Domates, patlıcan, biber her türlü sebzemiz vardır. Fidelerimizi öğrencilerimizin emekleri ile yetiştirip halkımıza arz ediyoruz. Bugünden itibaren halkımız gelip burada fide temin edebilirler. Aynı zamanda civcivlerimiz de var. 2 bin adet civcivimiz var. Bin civarında satışını yaptık. Bin civarında da kaldı.” Dedi.

 Gül Celal Toraman mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11 sınıf öğrencisi Tuğba Bakartepe: “Biz okulumuzda tohumdan fideyi yetiştire kadar bütün her şeyi ile biz ilgileniyoruz. Okulumuza katkı sağlıyoruz. Gübrelemesi, sulaması, yabancı ot mücadelesi ve böcek mücadelesi hep bizden geçiyor. Biz derste teorik olarak görüyoruz, serada uygulamalı olarak görüyoruz. Bütün fidelerin nasıl yetiştirildiğini nasıl büyüdüğünü düzenleyerek yetiştiriyoruz. Halkımızın hizmetine sunuyoruz. Tüm Erzincan halkı yararlanıyor. Burada kazandığımız okulumuzun döner sermayesine geliyor. Bizde harçlık olarak alıyoruz.  İlerleyen zamanlarda seramızı kurarak tarıma katkı sağlayacağız.” Dedi.

Celal Toraman mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11 sınıf öğrencisi Elfida Çako ise: “derste teorik olarak gördüğümüz bilgileri serada öğretmenlerimiz eşliğinde burada uygulayabiliyoruz.  Bizde burada meslek öğreniyoruz. Bize faydası var. Hem derste hem de genel kültür olarak. Buradan mezun olduktan sonra ziraat mühendisliği üzerinden devam etmek istiyorum. Hem öğreniyorum hem eğleniyorum” dedi.

Yeni müfredatta matematikte neler değişti Yeni müfredatta matematikte neler değişti

  Gül Celal Toraman mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarım Bölümü Şefi Hülya Cevahir Çolak: “110 bin fide yetiştirdik. Tamamen öğrencilerim yetiştirdi. Ben sadece başlarında durup ne yapmaları gerektiklerini söyledim. Gerisini öğrencilerim yaptı. Sulaması, gübrelemesi, ilaçlaması hepsini öğrencilerim takip eti. 110 bin fideyi halkın satışına sunduk.” Dedi.

Gül Celal Toraman mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Abdullah Çifci:“Okulumuzda 2 tür tarım alanı mevcuttur. Anadolu meslek ve Anadolu teknik programı olmak üzere. Bu bölümlerden her yıl 50 tane öğrenci mezun etmekteyiz. Biz burada öğrencilerimize teknik olarak fide üretimi göstermekteyiz. Burada öğrendikleri bilgiler ile mezun olduklarında hem özel hem de kamuda iş bulmaktadırlar. Dolayısı ile biz burada öğrettiklerimiz bilgiler alanda uygulamaktalar. Seralarımızda yaklaşık 100 bin üzerinde fide yetiştirmiş olup halka satışını sunduk. Halkımızın talebi gayet iyi. Buradan halkımıza da teşekkür ediyorum.” Dedi.