Erzincanlı hemşerimiz eski başkana yeni görev Erzincanlı hemşerimiz eski başkana yeni görev

KUDAKA tarafından hazırlanan rapor, üç temel bölüm üzerine inşa edildi. Birinci bölümde, doğal taşlara ilişkin tanımlamaya, sınıflandırmaya ve kullanım alanlarına yer verilirken, ikinci bölümde sektörün Erzincan ilindeki mevcut durumu ele alınmış olup üçüncü bölümde ise çalışma konusuna ilişkin genel değerlendirme ve öneriler sunuldu.

Yayınlanan rapora göre; madencilik ve doğal taş sektörü, Erzincan’da özellikle son on yılda altın ve demir madenciliği ile artan farkındalık ile birlikte müstakil olarak ele alınmaya değer bir sektör olarak dikkat çekiyor. Erzincan; farklı jeolojik zamanlarda oluşmuş çeşitli kayaçları ihtiva eden karışık bir yer zeminine sahiptir. Kuzey Anadolu Fayı’nın kat ettiği Erzincan’da; yaşlıdan gence doğru Paleozoyik yaşlı metamorfitler ile metagranitoyidler; Triyas-Jura-Kretase yaşlı kireçtaşları; Üst Kretase-Paleosen yerleşme yaşlı ofiyolitler; bu birimleri kesen Eosen yaşlı granitoyidler; Senozoyik yaşlı sedimanter kayalar ve Pliyosen yaşlı volkanik kayalar görülür.

Rapora göre Erzincan’da Çayırlı’da gabro-diyorit ve traverten, Kemah’ta mermer, Merkez ilçede traverten ve tüf, Otlukbeli’de traverten, Tercan’da andezit ve mermer, Üzümlü’de ise andezit yatakları dikkat çekiyor.

Erzincan ilinde; “Leopar Bej”, “Kemah Beji”, “Mocca Bej”, “Troya Bej”, “Empire Bej”, “Tercan Taşı” ve “Andezit” olmak üzere ticarileştirilmiş 7 farklı doğal taş bulunuyor.

Erzincan sahip olduğu doğal taş rezervleri ile adeta iştah kabartıyor.

Editör: Haber Merkezi - SK