Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz ve Tıp Tarihi Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ertuğrul Erhan ve Eğitim Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Deniz Akpınar tarafından cumhuriyetin yüzüncü yılına özel fotoğraf sergisi düzenlendi.

01223

Cumhuriyet tarihinden bugüne tıp alanında yaşanan gelişmeleri ele alan fotoğraf sergisi, yüzüncü yıla özel olarak EBYÜ Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkez'inde gerçekleşti. Sergiye EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Rektör Yardımcıları, Dekanlar, Doç. Dr. Ertuğrul Erhan, Doç. Dr. Deniz Akpınar, Tıp Fakültesi öğrencileri ve aileleri katıldı.

vlcsnap-2023-05-31-13h16m50s637

Geçmişten günümüze tıp gelişimini anlatan fotoğraflar oldukça ilgi gördü. En çok dikkat çeken görseller arasında seyyar hastane ve Kafkas cephesinde ki ameliyat fotoğrafları oldu.

Serginin düzenlenme amacından bahseden Doç. Dr. Ertuğrul Erhan, "Bu sene bizim için önemli. Çünkü Cumhuriyetin Yüzüncü Yılını kutluyoruz. Yüzüncü yıl kutlarken cumhuriyeti kuran insanları hatırlatmak amacıyla özellikle bu alanda hekimlerin yaptığı çalışmaları anlatmak istedik.

adasf

Mezuniyet töreninde sayın rektörümüz, sayın dekanımız yardımlarıyla ve destekleriyle böyle bir sergi açmayı uygun gördük. Burada özellikle Erzincan'da yapılan çalışmışları anlatılıyor. Erzincan da tıp alanında yüz yıl önce dünya çapında çok önemli çalışmalar yapıldı. Biz hem onları hatırlatmak istiyoruz hem cumhuriyetin kuruluşu sırasında salgın hastalıklarla yapılan mücadeleleri anlatmak istiyoruz, hekimlerin bu konuda yaptıkları çalışmaları büyük fedakarlıkları anlatmak istiyoruz. Biz bu amaçla sergiyi açtık. Tabi bizim elimizde daha farklı çalışmalar mevcut, zamanı gelince Erzincan halkıyla paylaşacağız" ifadelerine yer verdi.

Erhan, serginin düzenlenme aşamasında birlikte hareket ettiği Doç. Dr. Deniz Akpınar'a da teşekkür etti. Haber: M. Furkan Adıgüzel