Konya'da 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Konya Kulu merkez üslü deprem Ankara ve çevre illerde de hissedildi. İlçe merkezinde sarsıntıyı hissedenler, panikle dışarı çıktı.
Depremin Konya'nın Kulu ilçesi Kirkkuyu mevkiine 5.39 kilometre, Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesine ise 6,39 kilometre mesafede olduğu kaydedildi.
Saat 15.46'da meydana gelen depremin derinliği 18.73 kilometre olarak ölçüldü.
BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Konya Kulu’da 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydan gelmiştir. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili olarak, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri derhal saha taramalarına başlamıştır. An itibarıyla herhangi olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." açıklamasını yaptı.
MANSUR YAVAŞ: TÜM EKİPLERİMİZ TEYAKKUZDA
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, depremin ardından sosyal medyadan yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
"Konya’da meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki deprem Ankara’da da hissedilmiştir. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak gelişmeleri yakından takip ediyor, tüm ekiplerimizle teyakkuzda bulunuyoruz."
Konya Kulu depremine ilişkin ilk değerlendirme
Prof. Dr. Okan Tüysüz'den Konya Kulu depremine ilişkin ilk değerlendirme geldi. Tüysüz, "Tuz Gölü fayı üzerinde meydana geldi. Çok uzun aralıklarla deprem üreten bir fay hattı. Büyük bir deprem işareti değil. Depremde zarar gören evlere girilmemeli. Binlerce yılda bir deprem üreten bir bölge." açıklamasında bulundu.
Prof. Dr. Bülent Kaypak: Yıkıcı bir deprem değil ama korkutucudur
Prof. Dr. Bülent Kaypak, Konya Kulu'daki 5.2'lik deprem ile ilgili, "Bir depreme göre oldukça derin olabilecek bir deprem. Tuz Gölü fayında meydana geldi. 5.2'lik deprem çevre illerden de hissedilir. Yıkıcı bir deprem değil ama korkutucudur. Büyük bir deprem üretebileceği görünmüyor. Tuz Gölü fayı büyük depremler üretebilecek bir fay değil. Tekrarlama açısından yıkıcı depremler üretmez. Ana fay sistemleri gibi değil, Türkiye'nin tektonik yapısı gereği dönemsel olarak gerilim nedeniyle bu tür depremler olabiliyor" dedi.