1939 depremini yaşayan Zinnet Sarıgöl hayatını kaybetti

Erzincan 1939 depremini canlı şahitlerinden olan 96 yaşındaki Zinnet Sarıgöl hayatını kaybetti.

Erzincan’ın Akyazı Beldesi sakinlerinden olan 1939 Erzincan depremini yaşayan Zinnet Sarıgöl 96 yaşında hayatını kaybetti.

Ziynet Sarıgöl’ün cenazesi öğlen namazını müteakip camii kebir'den alınarak Aşağı Akyazı Mezarlığına Defnedilecektir.

Erzincannet ailesi olarak Zinnet Sarıgöl’e Allah’tan rahmet ve ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.

28.12.2023 tarihide yapılan haberimizde:

Erzincan 1939 depreminin izlerini 84 yıldır hafızasından silemedi

Depremin izleri, o dönemi yaşayanların anılarında tazeliğini koruyor. 95 yaşındaki Zinnet Sarıgöl, depremi yaşayanlardan biri olarak o günleri anlattı.

Erzincan'ın merkezine 8 kilometre uzaklıktaki Akyazı beldesinde, o dönemde Nörkah olarak bilinen bölgede yaşayan Zinnet Sarıgöl, sallantının çok şiddetli olduğunu belirterek, “Ölüleri arabalara doldurup, mezarlığa götürdüler. Bir kişi bile kalmadı;  ne kapı kaldı, ne de baca. Dümdüz oldu her yer. Kimisi evini yaptırdı, kimisi topladı, kimisinin ise ne evi barkı ne de çocukları kaldı, herkes gitti. Şimdi ufak bir sallantı olsa diyorum ki Allah’ım, eski günleri gösterme.

“Hayatını kaybedenler cennetin ortasında olsun”

Deprem olduğunda ben Akyazı’daydım. Evlerimiz kerpiçten yapılmıştı, hayvanlarımız vardı.  Deprem anında evimizin kapısı yıkıldı, çıkmak istedik çıkamadık. Nasıl çıkacağız? Kapıyı yerinden söktüler, tırmanarak çıktık.  Depremde hayatını kaybedenlere Allah rahmet eylesin. Cennette olsunlar. Cennetin ortasında olsunlar. Hiç kolay değil.” ifadelerine yer verdi.

Erzincan’da kuyuya düşen inek yürekleri ağıza getirdi! Erzincan’da kuyuya düşen inek yürekleri ağıza getirdi!

Zinnet Sarıgöl, henüz 8 yaşındayken yaşadığı depremin anısını hala canlı tutarken, o acı günlerin etkisini hafızasından silemedi.