Erken emeklilik, çoğu çalışan için öncelikli konular arasına girerken, son günlerde yapılan yasal düzenlemeler ile beklentiler artmaya başladı. 10 yıl sigortalılık koşuluyla hemen emeklilik fırsatı, istisnai durumlarda erken emeklilik imkânı ve prim günü eksikliklerini karşılamak için borçlanma konuları gibi yeni koşullar, çalışanlar için erken emekli olma fırsatı bulunuyor. İşte ayrıntılar…

KOOP-DES 2024 yılı ilk destekleri açıklandı KOOP-DES 2024 yılı ilk destekleri açıklandı

2000- 2002 – 2009' da işe giren sigortalılara fırsat! 50- 55- 58 yaşında EYT’ siz yeni düzenleme geliyor

İşte emeklilik için bekleyenler sevinecek! Son yasal düzenlemeler ile birlikte bir çok kişi emekliliği hak edecek. İşte ayrıntılar…

0x0-7500-tl-emekli-maasi-alana-12000-tl-verilecek-ssk-bag-kur-hepsi-icin-gecerli-1695269376847-1

ERKEN EMEKLİLİK FORMÜLÜ!

1. KADINLARA DOĞUM BORÇLANMASI:

Kadın çalışanlar için doğum borçlanması hakkı, çocuk sahibi olan annelere 2 yıl prim kazandırıyor. Bir kadın, 3 çocuğa kadar borçlanarak toplamda 6 yıl avantaj elde edebiliyor.

2. ASKERLİK BORÇLANMASI VE SİGORTA BAŞLANGICI:

Askerlik hizmeti önceki sigorta başlangıç tarihinden önce yapıldıysa, sigorta başlangıç tarihi öne çekiliyor. Bu sayede askerlik borçlanması ile sigortalılık süresi ve emeklilik tarihi öne çekilebiliyor.

3. YIPRANMA PAYI İLE ERKEN EMEKLİLİK:

Riskli işlerde çalışanlar, yıpranma payı alarak daha erken emekli olma hakkına sahip olabiliyor. Bu durum, arsenik, kurşun işlerinde çalışanlardan polislere, milletvekillerine kadar çeşitli meslek gruplarını kapsıyor.

4. MALULEN EMEKLİLİK:

Çalışma gücünde en az yüzde 60 kayıp olduğuna dair sağlık kurulu raporu alanlar, malulen emekli olabilir. Organ nakli, ciddi hastalıklar gibi durumlar, bu kapsamda değerlendirilebiliyor.

5. MESLEK GRUPLARINA GÖRE ERKEN EMEKLİLİK:

Madencilik, yeraltı işleri, polisler, basın çalışanları gibi belirli meslek gruplarına ek gün adedi eklenerek daha erken emeklilik fırsatları sunuluyor.

6. YÜZDE 60 RAPOR ŞARTI:

Malulen emeklilik için sağlık kurulu raporu almak gerekiyor. Bu raporda çalışma gücünde en az yüzde 60 kayıp olduğuna dair tespit bulunmalı.

7. AYLIK BAĞLANABİLEN HASTALIKLAR:

Belirli hastalıklar, aylik bağlanabilen hastalıklar listesinde yer alarak malulen emeklilik hakkı tanıyor.