Mart ayına dair enflasyon ile ilgili beklentilerin paylaşıldığı anket sonuçlarını sizlere aktarıyoruz. Bu haberimizde 2024 Mart ayı enflasyon rakamlarına dair beklentilere ulaşabileceksiniz. 2024 Mart Ayında Enflasyon Rakamları Ne Olacak? Diye merak edenler için sorunun yanıtı ile birlikte anket sonuçlarına değiniyoruz.

TÜİK’ten yapılacak açıklamalar beklenirken, Mart ayında enflasyonun hangi seviyede olacağına dair anket sonuçlarına göz atılmaktadır. Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçlarını incelediğinizde enflasyon oranlarına dair beklentileri görebileceksiniz. Merkez Bankasının paylaşmış olduğu anket sonuçlarına göz atabilecek ve bu oranları etkileyecek faktörler hakkında fikir sahibi olacaksınız.

TÜİK Mart Ayı Enflasyon Rakamları Hangi Tarihte Açıklanıyor?

TEFE ve TÜFE enflasyon oranlarını etkileyen kalemleri incelerek, TÜİK tarafından açıklanacak bu sonuçlar hakkında tahminlerde bulunabilirsiniz. Memurların ve emeklilerin maaşlarına doğrudan etki eden ve belirlenmesi aşamasında önemli bir role sahip olan enflasyon rakamlarının sıkı bir şekilde takip edildiğine dikkat çekebiliriz. İşte buna göre 2024 Mart ayında enflasyonun ne zaman açıklanacağını ve hangi seviyelerde olacağına dair beklentileri ve tahminlere dair anketleri gözden geçirmiş olacaksınız.

Her ayın 3’ünde paylaşılan enflasyon verilerinin büyük bir merakla beklendiğine dikkat çekebiliriz. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) aracılığıyla paylaşılan verilerde Mart ayı oranları takip edilecektir. 3 Nisan 2024 tarihinde saat 10.00 civarında belli olacak bu oranın açıklanması beklenmektedir.

Anzer Balı’nın kilogram satış fiyatı rekor seviyeye geldi! Anzer Balı’nın kilogram satış fiyatı rekor seviyeye geldi!

2024 Mart Ayı Enflasyon Beklentisi Anket Sonuçları Nedir?

Merkez Bankası tarafından paylaşılan Piyasa Katılımcıları Anket sonuçlarına göre Mart ayında enflasyon oranlarının hangi seviyede olacağına dair tahminlere yer verilmektedir. Bu anket için reel ve finansal sektör temsilcilerinin oluştuğu toplam 70 profesyonel katılımcının yer aldığı belirtilmektedir.

Bu sonuçlarda geçen ay 3,17 olan anket tahminlerinde bu ay ise 3,43’lük sonuç dikkat çekmektedir. TÜFE artışı beklentisinde cari yılsonunda ise 42,96’dan 44,19’a yükseldiği de belirtilmektedir.

Yıllık Enflasyon Beklentileri Nasıl?

Katılımcıların cari yıl sonu için TÜFE beklentisi için bir önceki anket sonuçları 42,96 seviyelerindeyken, yeni ankette ise 44,19 olmuştur. 12 ay sonrası için beklentilerde 37,78’lik eski oranın 36,70’a düştüğü görülmektedir. 24 ay sonrasına dair TÜFE ortalamasının ise 27,31’lik kısım olasılıkla yüzde 16,00-20,99 aralığında olduğu, yüzde 48,29’lik kısımda ise olasılıkla yüzde 21,00-25,99 aralığında olduğu, yüzde 17,24’lik oranda ise olasılıkla ise yüzde 26,00-30,99 aralığında artış göstereceğine dair tahminler paylaşılmıştır.

Editör: Haber Merkezi 1