Erzincan’da bal üreticilerine müjde: Protokol imzalandı! Erzincan’da bal üreticilerine müjde: Protokol imzalandı!

Erzincan’a gelen  yazar ve Kuruluş Osman, Ateş Kuşları gibi Türkiye'nin popüler dizilerinde rol alan  Mustafa Koçak, hayat hikayesini anlatarak ,aynı zamanda gençlere tavsiyelerde bulundu.

Koçak ,1990 yılında  Karaman doğumlu Mustafa Koçak   Türkiye'nin birçok yerinde kitap fuarlarında imzalarını atan bir yazar,yazar da demeyelim, kitap ambarı  onun haricinde de oyunculuk yapıyorum.

 Kuruluş Osman ,Ateş Kuşları  gibi dizilerde rol aldım. Onunla beraber birçok tiyatroda da görev aldım. Tabii ki  en çok sevdiğim yanı da tiyatro.

Yazar Mustafa Koçak kitap hayatına nasıl başladığını anlattı;

Kitap hayatıma ilkokuldayken dördüncü sınıftayken bizim evin elektriği, suyu kesikti, camımız kırıktı  ve ben ödevlerimi yapamıyordum.

Üzerim tamamen yırtık, bir kıyafetle,gerçi de çok fakir bir ailenin, fakir bir çocuğuydum.

  Bir gün benim halimi anlasın diye, müdürün  camını kırmak istedim, elime topu aldım,defalarca topu vurmama rağmen camı kıramadım. Daha sonra mahallemizde bir abimiz vardı. İbrahim abi,  İbrahim abinin aracılığıyla onun motosikletindeki bujisini aldım, ve onu cama attım. Bir kerede  kırdım , sonra müdürün yanına gittim, ben kırdım dedim.  Müdür beni dövmeye başladı,ayağının altına aldı, niye kırıyorsun, diye ben gülüyordum.

O sırada Şengül Şener üstünde bir hocam geldi, beni onun elinden aldı ve sınıfa götürdü.

Niye yaptın diye sordu. Ben anlatmadım ama bir arkadaşım vardı, bir arkadaşıma sordu, çok yakın bir arkadaşım . O da benim hayat hikayemi anlatmış.

 Bir gün sonra okuldan eve gittiğimde bir baktım ki evimizin camı yapılmış, elektrik, su açılmış ve bana yeni kıyafetler gelmiş.

Evimizdeki buzdolabı çalışmaya başlamış, içi dolmuş. Daha sonra ben utancımdan üç gün okula gidemedim.

Hatırlıyorum bir cuma günüydü, sabah öğretmenim beni evden aldı. Okula götürdü ve bir kompozisyon yarışması olduğunu söyledi.

 Kontrolsüz yarışmasına da hayatını yazarak girmeni istiyorum dedi, ben hayatımı yazdım. Ve hayat hikayem o dönemde birinci oldu.

Daha sonrasında öğretmenim benden bir şey istedi, Kitap yazmamı istedi, ben de kitap yazmaya başladım.

 Daha doğrusu kitap demeyelim. Denemeler yazmaya başladım. Şiirler yazmaya başladım. Hepsini kendime biriktirdim. Ve dönem sunumu geldiğinde öğretmenimin tayini çıktığında bana dedi ki bir kitabın olsun ve kitabını da bana ver dedi.

 İlk ben  okumak istiyorum dedi, ben o kitabı yazdım. Ama yayınlanmadı.

Hala Şengül Hocamı arıyorum. Bulamadım Şengül Hoca'mı bulduğum gün o kitap yayınlanacak ve ilk okuyacak olan kişi de o.

Öylelikle  başladı yazar hayatım ve devam etti gitti, bunun yanı sıra hayatımı geliştirmeye devam ettim.

Hayvanlar ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı oldum. Arkasından müzisyenler ve   sanatçılar federasyonu üyesi olarak devam ettim.

 Oyunculuk, yazarlık derken şu an hayatım bu şekilde akıp gidiyor.

Koçak Oyunculuk hayatının nasıl başladığını anlattı;

Hayatım hep  tiyatrolar için de geçti ; Tiyatro yazarlığı , oyunculuğu derken  bir gün kendimi İstanbul'da bir abimin yanında buldum  Cemal Hünar ıssız adam ,ıssız adam tarafından eğitim aldım.  Eğitimimin sonunda kuruluş Osman gibi muhteşem bir diziyle tanıştım orada Vikingler bölümünde oynadım.

 Ama ben ölmedim. En son Ahi Bey'i kaçırdım bıraktım. Daha sonra ateş kuşlarında oynadım  Ateş kuşlarında ise  Suriye'den çocuklar kaçırıp bir tanesini öldürdüm.

Bunun sonucunda Suriyeliler tarafından saldırıya da uğradım. Güzel bir anım oldu onlarla ilgili.

 Daha sonrasında yeni projelere kapımızı açtık ama şöyle söyleyeyim, projelere kapımızı açtıktan sonra da kitap daha baskın geldi.

 Gelen teklifleri reddetmeye başladık. Şu an yeni bir teklifimiz var. Onu değerlendiriyoruz.

 İnşallah tekrar ekranlar önünde olacağım. Bununla beraber de biraz daha kendimi tanıtarak insanları kitaplara yönetmeye çalışacağım.

 Çünkü kitaplar bizim geleceğimizdir. Gelecek nesiller tamamen kitapla oluşacaktır. Kitabın değerini her platformda anlatmaya çalışacağım.

Muhabir: Adem Toprakoğlu