Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024 öğretmen atamalarıyla ilgili açıklama yaptı. Atamaların 2023 KPSS puanıyla yapılacağını açıkladı. Atamaların şubat döneminde yapılması arzusuna rağmen depremin yarattığı mali yük sebebiyle planın değiştiğini söyledi.

Bakan Tekin, atanacak öğretmenler için şu açıklamaları yaptı: “Öğretmen atamaları, 2023 KPSS puanı ile yapılacak. Atamaların şubat döneminde yapılması arzulanmıştı. Ancak depremin mali yükü sebebiyle plan değişti. Kadro sayısı; Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı kapsamında belirlenecek. Branş bazlı kontenjan dağılımı ise belirlenen kadro sayısına göre yapılacak.”

Atama bekleyen binlerce aday ise öğretmen atama takvimi ile branş kontenjanlarını yakından takip ediyor.

Bakan Tekin, en yüksek atama sayısını alacaklarını ayrıca atanacak kamu personelinin büyük çoğunluğunun öğretmen olacağını söyledi. Kesin kontenjan ve branş dağılımı, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın belirleyeceği atama sayısına göre tayin edilecek.

Atama takvimi henüz belirlenmedi

Hangi durumlarda ödenen harçlar geri alınabilir? Hangi durumlarda ödenen harçlar geri alınabilir?

Öğretmen adayları, 2024 öğretmen atama takvimi ile kontenjan dağılımlarına ilişkin resmi bilgileri bekliyor.

Hükümet, atamalarda en yüksek rakamı vereceklerini bildirdi. Atamalarda bütçe planının açıklanması ve kadro tahsisinin yapılması bekleniyor.